maanantai 12. huhtikuuta 2010

Sosiaalinen sirkus ja hyvä mieli

Flamma on mukana Sosiaalinen Sirkus-hankkeessa. http://sosiaalinensirkus.fi/

"Sosiaalinen Sirkus –hanke
Sosiaalinen Sirkus -hankkeen tavoitteena on auttaa sirkusalan järjestöjä ja toimijoita tuottamaan laadukasta sosiaalista sirkusopetusta erityisryhmille, sekä antaa heille tarpeellisia välineitä sosiaalisen sirkuksen tuotteistamiseen ja markkinointiin hyvinvointipalveluna. Näin halutaan vakiinnuttaa sosiaalinen sirkus pysyväksi osaksi suomalaista sirkusalaa ja kuntien ostamia hyvinvointipalveluita

Sosiaalisella sirkuksella tarkoitetaan sellaista sirkusopetusta, jossa sirkus toimii välineenä uuden oppimiseen. Sosiaalinen sirkus opettaa itsenäisyyttä, parantaa itseluottamusta, antaa työkaluja sosiaaliseen kanssakäymiseen, murtaa ennakkoluuloja ja opettaa iloa ja elämänhallintataitoja.

Sosiaalinen Sirkus –hanke on Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityön keskuksen hallinnoima ESR -hanke, jonka päärahoittaja on Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Sosiaalinen Sirkus –hanke on osa Kolmas lähde –hankekokonaisuutta, joka kehittää kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmatta sektoria hyvinvointipalveluiden tarjoajana"

Käytännössä tämä tarkoittaa, että vedämme Nikon kanssa poi- ja keppiworkshoppia erilaisille tilaajille. Meitä on yhteensä Flammasta toiminnassa mukana 6 henkilöä eli kolme ohjaajaparia, jotka vuorottelemme workshoppien vetäjinä.


Viime viikonloppuna olimme Nikona kanssa Kurussa opettamassa huumekuntoutuksessa olevia nuoria ja
täytyy sanoa, että minulle jäi koko viikonlopusta erittäin hyvä mieli =). Nuoret olivat kaikki aktiivisia ja innokkaita. Ja mielestäni meillä oli koko porukalla oikein hyvä fiilis. Perjantaina opetimme ihan poin ja kepin pyörityksen perusteita 5 tuntia ja loppuun teimme pienen näytöksen tulilla. Sunnuntaina oli myös viiden tunnin opetussessio, silloin opettelimme jo hieman vaikeampia pyörityksiä ja otimme uusina välineinä diabolon ja vanteen. Päivän lopuksi kaikki pääsivät kokeilemaan pyörittämistä tulen kanssa.

Koin tekeväni jotain oikeasti hyödyllistä, kun näin miten hauskaa porukalla oli ja kuinka jokainen sai positiivisen onnistumisen kokemuksia. Hymy oli sunnuntai-iltana herkässä. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti