maanantai 13. toukokuuta 2013

Elämää Belekissä

Eilen tosiaan oli ihana vapaapäivä. Niko, minä, Pinja ja Jonas hengasimme merenrannassa ja osa porukasta oli shoppailemassa Antalyassa. Illalla Jonas teki kyltin ulos, missä kerrottiin illan elokuvan olevan nimeltään" Man on wire" ja se näytettäisiin klo 22 suomalaisten villassa. Klo 22 porukka kerääntyi meidän olohuoneeseen mansikoiden kanssa peittoihin kääriytyneenä ja katseltiin leffa.

Ennen leffatuokiota pidimme "komitea"porukalla palaverin, sillä pomomme Marc lähti aikaisin tänä aamuna solmimaan uusia keikkoja Meksikoon. Tämä tarkoittaa sitä, että seuraavat 3 viikkoa me tulemme toimeen ilman Marcia ja hoidamme asiat itse.


Elämä Belekissä rullaa oikein mukavasti tällä hetkellä.
Lämpötila on pääasiassa jossain + 30 paikkeilla. Paitsi tänään on selkeästi viileämpi keli. n+20. No, onneksi sen on  luvattu parantuvan parin päivän sisään.

Toissa yönä heräsin kovaan "räjähdykseen". Aikuisten oikeasti olin varma, että pommi räjähti jossain ihan lähistöllä. Kun hieman havahduin unen pöpperöstä, tajusin että ulkona sataa todella lujaa ja salamat valaisevat koko asunnon. Myrsky oli harvinaisen kova ja ihan lähellä meitä. Suurin osa porukastamme ei nukkunut sinä yönä kunnolla. Aamulla kaikki oli taas hyvin. Aurinko paistoi ja ilma oli raikas...

Aikasemmin heräsin joka aamu *hammannsnnshalaahanaptra...* aamurukouksiin, jotka raikuvat ympäri Belekiä Moskeijoiden kovaäänisistä. Nykyään olen jo niin tottunut, että tuskin kiinnitän huomiota rukouksiin, joita kajahtelee n. 5 (?) kertaa päivässä.

Liikenne on suhteellisen vaarallista. Autot ohittelevat toisiaan vähän miten sattuu eikä liikennesääntöjä/valoja oikein noudateta. Valitettavasti viime perjantaina ohjelmatoimistomme toinen esiintyjäryhmä joutui liikenneonnettumuuteen, jossa kaksi kuoli ja kaksi joutui teholle.

Belekin keskusta on läpimitaltaan noin 1 kilometrin. Paljon putiikkeja, apteekkeja, rafloja jne... ja valitettavasti sisäänheittäjiä.. "Where are you from?" Finland. "Terve Terve, osta paita"...
Keskusta on meidän Villalta n. 2 km päässä ja toisessa suunnassa n. 4 km päässä on Kadriye.

Ihan meidän villan vieressä on bussipysäkki, josta kulkee busseja 30 minuutin välein sekä Antalyaan, Kadriyeen että Belekiin. Suurimmaksi osaksi olemme kuitenkin matkanneet Belekiin joko jalan, pyörällä tai taksilla (n. 2,5 e/suunta).

Jahas, nyt lähden takaisin Villalle selvittämään että onko tänään keikka vai saadaanko vapaapäivä =)

Haleja!

Katra

2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Ja kiitos taas päivityksestä. Mukava kirjoituksiasi on lueskella, näin kesken työpäivänkin. Liikenteestä ja sen vaarallisuudesta tuli mieleeni, että kuinka pärjäätte siellä pyörillä?
  Olkaahan varovaisia !

  Täällä muuten juuri nyt on ulkolämpötila 22,6C, eli kesä tulee tännekinpäin.
  Terkkuja : Isä

  VastaaPoista
 2. Pyörille on onneksi ihan mukavasti tiestä erotettu oma pieni väylänsä, jota pitkin suhaillaan. Ja Belekin tien liikenne ei ole niin sekava kuin muualla onneksi.

  Tänään tulikin sitten vapaapäivä! Ollaan reenailtu ja nyt istuskellaan Kurt baarissa ja nautitaan vapaa illasta =)

  VastaaPoista